Honda Africa Twin Adventure Sports: Μια μοτοσυκλέτα με βαριά κληρονομιά

Honda Africa Twin Adventure Sports: Μια μοτοσυκλέτα με βαριά κληρονομιά
December 20, 2022 By Digital Motorcycles

Έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες από τότε που η Honda XRV650 Africa Twin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και ενώ η μοτοσυκλέτα που τώρα φέρει το ίδιο όνομα – παρουσιάστηκε το 2016 ως CRF1000L Africa Twin – ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, φτιαγμένο εξαρχής, εν τούτοις κληρονόμησε την ουσία και το πνεύμα που απογείωσαν τη δημοτικότητα της προκατόχου της. Η ισορροπία ισχύος / βάρους ήταν βασικό στοιχείο της επιτυχίας της πρώτης μοτοσυκλέτας, κάτι που συνεχίστηκε και με το νέο μοντέλο. Με μία μοναδική, αθλητική εμφάνιση, έναν απολαυστικό, εύχρηστο κινητήρα και ένα ικανό, άνετο πλαίσιο, η CRF1000L Africa Twin αποδείχτηκε μία πραγματικά σύγχρονη μοτοσυκλέτα παντός εδάφους και αγαπήθηκε από τους λάτρεις της περιπέτειας ανά τον κόσμο, όσους τη χρησιμοποιούν καθημερινά στην πόλη αλλά και τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

22YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS
22YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

Από την ίδια πλατφόρμα γεννήθηκε και η Africa Twin Adventure Sports.Η CRF1100L Africa Twin Adventure Sports μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά – όπως το πλαίσιο, τον κινητήρα και τη θέση οδήγησης – με την CRF1100L Africa Twin που έχει off-road προσανατολισμό, αλλά έχει διαφορετική προσωπικότητα και στόχους. Δηλαδή να προσφέρει στους αναβάτες πραγματικές δυνατότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και πρακτικότητα εντός και εκτός δρόμου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου των 24,8 λίτρων, τη βελτιωμένη προστασία από τον αέρα (εμπρός και πλαϊνά φέρινγκ), τη ζελατίνα με ρυθμιζόμενο ύψος, την αλουμινένια πίσω σχάρα και τις ζάντες με tubeless ελαστικά.

Για το 2022, η CRF1100L Africa Twin Adventure Sport περιλαμβάνει νέες ρυθμίσεις στο κιβώτιο Dual Clutch Transmission (DCT) για πιο ομαλή συμπεριφορά με την 1η και 2η σχέση, νέα προσαρμοζόμενη ζελατίνα, και  εντυπωσιακά νέα γραφικά ‘Cracked Terrain’.

22YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS
22YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

Σχεδιασμένη για μεγάλα ταξίδια, η Africa Twin Adventure Sports διαθέτει εκτεταμένο εμπρός φέρινγκ το οποίο για το 22YM περιλαμβάνει μία νέα, πιο χαμηλή κατά 110 χλστ. ζελατίνα, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος σε 5 επίπεδα, κάτι το οποίο βελτιώνει την ορατότητα αλλά παρόλα αυτά προσφέρει άφθονη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Έχοντας ίδιο ύψος σέλας με της Africa Twin στα 850-870 χλστ., το τιμόνι στα 1182 χλστ. χαρίζει μία πιο όρθια θέση οδήγησης με εξαιρετική ορατότητα και άνετο έλεγχο με τον αναβάτη είτε όρθιο στα μαρσπιέ ή καθιστό.

Η έγχρωμη οθόνη αφής TFT Multi Information Display (MID) 6,5” επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει όλα τα συστήματα της Africa Twin, ενώ τα προφίλ οδήγησης (riding modes­) επιλέγονται από το πάνω αριστερό τμήμα της. Η οθόνη MID μπορεί επίσης να εξατομικεύεται για να προβάλλει διάφορα επίπεδα πληροφοριών σχετικά με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης, ενώ λειτουργεί ακόμα και όταν ο αναβάτης φορά γάντια. Η ενσωμάτωση Apple CarPlay® και Android Auto® επιτρέπει τη χρήση ενός smartphone μέσω της οθόνης αφής.

AFRICA TWIN & AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS
Honda’s iconic Africa Twin and Africa Twin Adventure Sport receive striking new looks and updates for 2022.

Η βασική αρχιτεκτονική του 8-βάλβιδου, π παράλληλου δικύλινδρου κινητήρα με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC) παρέμεινε ίδια για το 2020, αλλά αυξήθηκε η χωρητικότητα– 1.084κ.εκ. από 998κ.εκ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αύξηση της μέγιστης ισχύος από 95 Ps σε 102 Ps στις 7.500 σαλ. και της μέγιστης ροπής αντίστοιχα από 99Nm σε 105Nm στις 6.250 σαλ.

Υπάρχουν τέσσερις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προφίλ οδήγησης: TOUR, URBAN, GRAVEL και OFF-ROAD για την κάλυψη των περισσοτέρων οδηγικών συνθηκών και καταστάσεων και δύο ρυθμίσεις USER για εξατομίκευση από τον αναβάτη.

Η Honda έχει πουλήσει πάνω από 200.000 μοτοσυκλέτες με DCT σε όλη την Ευρώπη από τότε που το σύστημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη VFR1200F, το 2009. Κάτι που αποδεικνύει την αποδοχή του στην αγορά είναι το γεγονός ότι το 2020, οι DCT εκδόσεις της Africa Twin (συμπερ. της έκδοσης Adventure Sports) συγκέντρωσαν το 47% των πωλήσεων του μοντέλου.

Το μοναδικό στο είδος του κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT της Honda εξασφαλίζει αξιόπιστες, πολύ γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και πολύ σύντομα γίνεται δεύτερη φύση του αναβάτη στη χρήση του. Το κιβώτιο διαθέτει δύο συμπλέκτες: έναν για την εκκίνηση και για την 1η, 3η και 5η σχέση και ένα δεύτερο για τη 2η, 4η και 6η σχέση.

 H Honda Africa Twin Adventure Sports βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Galatariotis Motors.

error: Content is protected !!
Customer Service