Το νέο Honda Civic Type R είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής με FWD

Το νέο Honda Civic Type R είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής με FWD
April 24, 2023 By Digital Cars

Το νέο Civic Type R διαθέτει ένα δίλιτρο Turbo κινητήρα, με απόδοση 329bhp και 420 Nm ροπή

Συνεχίζει να προσθέτει βραβεία και επαίνους στο βιογραφικό του το νέο Honda Civic Type R, καθώς πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη θέση ως το γρηγορότερο όχημα παραγωγής με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς (front-wheel drive – FWD).

Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στην πίστα του Nürburgring Nordschleife στη Γερμανία, η οποία έχει μήκος 20.8 χιλιόμετρα, στις 24 Μαρτίου 2023. Το νέο Honda Civic Type R, έκανε το γύρο της πιο απαιτητικής πίστας στον κόσμο, η οποία ή οποία είναι γνωστή στους κύκλους της αυτοκίνησης σαν «Πράσινη Κόλαση», σε 7 λεπτά, 44 δευτερόλεπτα και 881 κλάσματα του δευτερολέπτου.

20230421 honda Civic Type R1

Το νέο Civic Type R διαθέτει ένα δίλιτρο Turbo κινητήρα, με απόδοση 329bhp και 420 Nm ροπή. Το μοντέλο είναι εξατάχυτο manual ενώ η εκπληκτική του επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χιλιόμετρα είναι μόλις 5.4 δευτερόλεπτη και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ. Στο νέο επίτευγμα του 2023 Civic Type R συντείνει και νέος αεροδυναμικός σχεδιασμός του, ο οποίος συμπεριλαμβάνει high-level πίσω αεροτομή καθώς και τα σύνθετα στοιχεία στον σχεδιασμό που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την ιδανική κατώθηση και παράλληλα τη μέγιστη πρόσφυση. Επιπλέον, σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο, το νέο CIVIC Type R, διαθέτει 35 χιλιοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο ενώ η πίσω ανάρτηση είναι πλέον πολλαπλών συνδέσμων, στοιχεία τα οποία συνδυάζονται άψογα με το σημαντικά φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο για να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τόσο στην πίστα του Nürburgring όσο και στον αυτοκινητόδρομο Autobahn στη Γερμανία (αυτοκινητόδρομος χωρίς όριο ταχύτητας).

Ο Project Leader της παραγωγής των Civic Type R, Hideki Kakinuma, δήλωσε ότι το μοντέλο αναπτύχθηκε βασισμένο στην αρχή του ‘Ultimate Sport 2.0’, ώστε να είναι το υπέρτατο σπορ μοντέλο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς για να εμπνέει τη μέγιστη αυτοπεποίθηση και ενδουσιασμό στους μερακλήδες οδηγούς! “Δεν είναι λίγα τα μηνύματα που πήραμε, ότι το νέο Civic Type R ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το σπάσιμο του ρεκόρ στο Nürburgring, ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα!”, σημείωσε ο Kakinuma. Πρόσθεσε, επίσης, ότι “έξι χρόνια μετά την προηγούμενη γενιά των σπορ Civic έχουμε δώσει νέα διάσταση στην ανάπτυξη των Type R, και χαιρόμαστε που το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

error: Content is protected !!
Customer Service